Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Büntetnék a fiatalkorú szexet Lengyelországban

2008.03.31. 15:49
A kiskorúak biztosa, aki biztosa korábban a Teletubbies sorozat homoszexualitása miatt indított vizsgálatot, most azt javasolja, büntessék a 18 éven aluliakkal való intim kapcsolatot.

A lengyel kiskorúak jogainak biztosa 18 évre emelné a szexuális kapcsolatok beleegyezési korhatárát.

Ewa Sowinska, aki a közelmúltban azzal tette ismertté a nevét, hogy azt állította, a Teletubbies című rajzfilmsorozat a homoszexualitást ösztönzi, úgy vélekedett, egy 18 év alatti lány nem elég érett ahhoz, hogy beleegyezhessen szexuális kapcsolatokba.

Ha a törvényjavaslat átmegy, Lengyelországban büntetnék a 18 éven aluliakkal való intim kapcsolatot, függetlenül attól, hogy a fiatalkorú beleegyezésével történt-e vagy sem.

Mint a Rzeczpospolita című lengyel napilapnak adott interjúban Sowinska megerősítette, elképzelése szerint továbbra is lehetne házasságot kötni 18 év alatt.

Tetszik a népnek

A javaslat nagy sikert aratott a lengyel társadalom széles rétegeiben, ugyanakkor a baloldal szerint a jogszabály nyomán eltűnnének a szexuális bűntettek határai, miközben nem tudná megtiltani a szexuális kapcsolatokat a fiatalkorúak között, sőt, ellenkező hatást váltana ki.

Sowinska tavaly a világsajtó címoldalaira került, amikor vizsgálatot indított a BBC Teletubbies című, gyermekeknek szánt tv-sorozata ügyében, mert úgy vélte, hogy a főszereplő, Tynky Wynky a homoszexualitás allegóriája.

A lengyel hatóságok végül az Európai Unió bizottsága elutasítása miatt visszakozni kényszerültek. Az ügy ezt követően felkerült a The Washington Post című amerikai napilap "2007 ostobaságai" ranglistájára.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!