Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Börtönbe vonulhat Berlusconi volt eü-minisztere

2008.04.17. 19:39
Sirchiát az ügyészség korrupcióval vádolta, a milánói bíróság 3 évre ítélte első fokon.

Három év börtönre ítélte csütörtökön egy milánói bíróság Girolamo Sirchiát, a három nappal ezelőtt választási győzelmet arató Silvio Berlusconi korábbi kormányának egészségügyi miniszterét. A 74 éves exminisztert korrupció vádjában találta bűnösnek a bíróság.

Sirchia a 2001-től 2006-ig hatalmon lévő jobboldali koalíció egészségügyi minisztere volt az öt éves időszak nagy részében. Az ügyészség szerint a politikus éveken keresztül jutalékokat kapott azoktól a gyógyszergyáraktól, amelyek termékeit úgymond javasolta a kórházaknak, a pénzt pedig tengerentúli bankszámláin helyezte el. A milánói bíróság a három év börtön mellett öt évre eltiltotta Sirchia-t a közhivatalok betöltésétől.

A volt miniszter ártatlannak nevezte magát, és közölte, hogy fellebbez. Nem biztos, hogy Sirchia rácsok mögé kerül. Tavaly ugyanis az olasz parlament elfogadott egy törvényt, amelynek célja, hogy csökkentsék a túlzsúfolt olasz börtönök foglyainak számát. A törvény úgy rendelkezik, hogy a három évig terjedő börtönbüntetések fefüggeszthetők.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?