Szilvia
5 °C
16 °C

Szülinapi parti miatt mondott le egy litván miniszter

2008.04.21. 18:31
A buli mindössze 300 ezer forint volt a miniszteri keretből, de csak nagy sokára sikerült igazat mondania a politikusnak.

Lemondott egy litván miniszter, mert állami pénzből tartott születésnapi partit. Ina Gudele volt miniszterasszony még tavaly június 12-én ünnepelte 43. születésnapját. Az összejövetelre 1144 eurónak megfelelő összeget költött (kevesebb mint 300 ezer forintot).

A litván lapok múlt héten kezdtek cikkezni az esetről. Kivesézték a szeminárium fedőnéven futó ünnepség minden kis részletét. Szemléletesen írtak a pazar epertortáról, amit a résztvevők megettek.

Ahogy kitört a botrány, a politikus azonnal visszafizette az összeget. Gudelét külön támadták azért, mert azt állította: nem ő szervezte a megemlékezést, de kiderült, hogy az ő emailcíméről küldték szét a meghívókat.

Azt is mondta, hogy nem is volt ott egy késő estébe húzódó kormányülés miatt. Gudele volt az úgynevezett informatikai tárca vezetője. Az internet-alapú szolgáltatások fejlesztéséért felelt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?