Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Gyilkosság áldozata lett a kongresszusi gyakornok?

2002.05.28. 19:44
Az első vizsgálatok szerint bűncselekmény áldozata lett Chandra Levy. Elképzelhető ugyanakkor, hogy a halál pontos okát soha nem lehet kideríteni.
Valószínűleg gyilkosság áldozata lett az a kongresszusi gyakornok, akinek holttestét a múlt héten találták meg, miután sokáig eredménytelenül kutattak utána.

Előzmények

A 24 esztendős, kaliforniai Chandra Levy, aki ösztöndíjasként érkezett Washingtonba, tavaly április 30-án tűnt el. Ügye sokáig izgalomban tartotta az amerikai közvéleményt. Az esettel kapcsolatban folytatott vizsgálat során Gary Condit demokrata párti kaliforniai szenátor elismerte, hogy viszonya volt vele, de kitartott amellett, hogy semmit nem tud a lány eltűnésének körülményeiről. Múlt héten szerdán aztán egy Washington melletti erdőben megtalálták lány holttestét. A maradványokat a fogazat alapján azonosította a rendőrség. Charles Ramsey washingtoni rendőrfőnök akkor úgy nyilatkozott: az első feladat, hogy kiderítsék Chanrda Levy halálának körülményeit. Az eredményt illetően a szakértők borúlátóak voltak, mert a holttest hónapokon át az erdőben volt.

A rejtélyek megmaradtak

Az orvos-szakértő szerint valószínűleg gyilkosság áldozata lett a lány. Jonathan Arden mindezt kedden jelentette be. Sajtótájékoztatóján azonban hangsúlyozta: elképzelhető, hogy a halál pontos okát örökre rejtély fedi majd. Az is kétséges, hogy a nő ott halt meg, ahol rátaláltak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!