Alfréd
-3 °C
3 °C

Mölleman józanul ugrott a halálba

2003.06.06. 14:01
Nem állt gyógyszer vagy alkohol befolyása alatt Jürgen Möllemann, amikor kétezer méter magasban kiugrott a repülőből, derült ki pénteken a boncolás eredményeiből. Möllemann pártfogója, Hans-Dietrich Genscher volt külügyminiszter úgy nyilatkozott, nehezen képzelhető el, hogy ez a "harcoló típus" öngyilkos lett volna.
Óránként 200 kilométeres sebességgel csapódott egy gabonatáblába Jürgen Möllemann, amikor végrehajtotta halálos ugrását lakóhelye, Marl városa közelében. Szemtanúk szerint az 57 éves politikus ernyője kinyílt, de az ernyőt Möllemann leoldotta magáról, s a póternyőt nem nyitotta ki, vagy az nem nyílt ki.

Józan volt

Ugyanakkor kiderült az is, nem állt alkohol, vagy gyógyszer hatása alatt, - közölték pénteken a nyomozó hatóságok, miután felboncolták a tetemet.

Möllemann kedvenc foglalatossága volt az ejtőernyős ugrás, körülbelül ezer ugrást hajtott végre életében, tapasztalt ejtőernyősnek számított.

Csütörtökön a végzetes ugrást percekkel az után hajtotta végre, hogy a szövetségi parlament felfüggesztette képviselői mentelmi jogát, majd házkutatások kezdődtek magáningatlanokban és hivatali helyiségekben.

Az ügyészség nem zárja ki az öngyilkosság lehetőségét, de azt is vizsgálják, hogy esetleg műszaki hibából fakadó baleset történt-e, vagy ismeretlenek működésképtelenné tették az ejtőernyőt.

Harcoló típusnak ismerte

Hans-Dietrich Genscher volt külügyminiszter, Möllemann politikai mentora pénteken a Deutschlandfunk rádióadón úgy nyilatkozott, hogy az öngyilkosság nem illik bele a Möllemannról alkotott képbe. Möllemann világéletében harcoló típus volt, soha nem adta fel a küzdelmet - mondta Genscher.