Ágnes
-1 °C
2 °C

Palesztin gyerekek haltak meg egy izraeli támadásban

2006.06.20. 21:48
Palesztin szélsőségesek ellen indított izraeli légitámadásban meghalt kedden a Gázai övezetben két gyermek és egy kamasz, és további 14 ember megsebesült. Izrael szerint a palesztin radikálisoké a felelősség.

A három halálos áldozat egy ötéves kisfiú, egy hétéves kislány és egy tizenhat éves kamaszfiú. A sebesültek között öt gyerek van - 3 hónap és 12 év közöttiek -, és közülük háromnak az állapota súlyos. A támadás a zsúfolt Dzsabalíja menekülttáborban történt.

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy "támadást indítottak egy gépjármű ellen, amely az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai szervezet tagjait szállította". Egy katonai szóvivő szerint az autóban utazó szélsőségesek rakétákat lőttek ki izraeli területre, és újabb ilyen támadásokra készültek.

A hadsereg kedd este kiadott közleményében sajnálkozását fejezte ki a gyerekek halála miatt, de a militáns palesztin csoportokra és a Hamász radikális iszlám mozgalom vezette kormányra hárította a felelősséget az ártatlan civil áldozatokért.

Szemtanúk szerint az autó két utasa kiugrott a járműből, még mielőtt az izraeli rakéták eltalálták azt. A gyerekek a célba vett gépkocsi közelében játszottak.

Az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah mozgalomhoz kötődő fegyveres szervezet.