Lábát törte a belga király

2007.06.26. 20:13
Részleges combnyaktörést szenvedett, ezért megműtötték a 73 éves belga királyt, II. Albertet, állapota nem válságos. Az uralkodónak mostanában kell majd dönteni, ki legyen a belga minisztereknök.

Megműtötték kedd este II. Albert belga királyt, miután elesett brüsszeli palotájában, és részleges combnyaktörést szenvedett.

A királyi család közleményt adott ki, amely szerint a baleset délután történt az uralkodói família - Brüsszelhez tartozó - laekeni rezidenciáján.

A 73 éves uralkodó állapota nem válságos, de várhatóan napokig kórházban kell maradnia. II. Albertet a Szent János klinikán ápolják, a műtétre felesége, Paula királyné is elkísérte.

II. Albert tizennegyedik éve uralkodik, 1993-ban elhunyt testvérétől, Baldvintól vette át a trónt.

Az ország első emberével belpolitikailag bizonytalan pillanatban történt a baleset: II. Albertnak a közeljövőben kellene döntenie arról, hogy a június 10-i választások nyomán kit jelöl kormányfőnek.

Az országban jelenleg folynak a koalíciós egyeztetések, de nagy valószínűséggel a legtöbb képviselőházi mandátumot szerzett flamand kereszténydemokraták vezetője, Yves Leterme alakít kormányt.

A király megbízásából a vallon liberálisokat irányító Didier Reynders végzi az informátori munkát, azaz tárgyal arról, milyen koalíciós megoldások lehetségesek.  • Hírek
  • Árfolyam