Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

A Pentagon teázna Szaddám feleségével

2003.07.29. 09:44
Udajjal és Kuszajjal már elszámoltak az amerikaiak, a családfő nyomát még mindig bottal ütik, de mi lehet a család nőtagjaival?
Az amerikai Time magazin, amely a kérdést hasábjain felvetette Szaddám Huszein egyik komornyikjánál érdeklődött, aki gazdájától Bagdad eleste után vált el.

Az első feleségre törzsfőnök vigyáz

A férfi elmondása szerint Szadzsida, Szaddám első felesége, és a diktátor két lánya Szíriába menekültek a háború kitörésekor, de onnan kiutasították őket, így vissza kellett térniük Irakba.

Innentől Udaj komornyikja veszi át a szót, aki úgy tudja Szadzsidáék Udajékkal rejtőzködtek Moszulba. Itt a Szaddám-fiúkat múlt héten elkapták, de a volt komornyik szerint Szaddám első feleségére és hét gyermekre jelenleg is egy törzsi vezető vigyáz.

A második nem szülhetett gyereket

Szaddám második felesége, Szamira Bejrútban él előző házasságból származó gyerekeivel és unokáival. A lap az elnök egyik volt bennfentesére hivatkozik, aki szerint Szaddámnak ebből a frigyéből nem született Ali nevű gyermeke.

Az AP amerikai hírügynökség értesülése szerint ugyanisAlit a hétvégén próbálta elkapni Bagdadban a Task Force 20 amerikai elitegység.

A Time informátorai szerint Szaddám második feleségével olyan házassági szerződést kötött, ami megtiltotta, hogy a nő gyermeket szüljön neki.

Mindig meghallgatta

Szamira és Szaddám ugyanakkor nagyon közeli kapcsolatban voltak, a férfi mindig meghallgatta, amit a nő mondott neki, állítják a források.

A Pentagonban elmondták, nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget az al Tikriti-család nőtagjainak, miután az iraki társadalomban a nők kimaradnak a férfiak ügyeiből.

Az Egyesült Államok nem tud a nők hollétéről, állítják illetékesek. "Ha idejönnének, teával kínálnám őket" - nyilatkozta a hadvezetés bagdadi irodájának illetékese.