Gerzson
-3 °C
2 °C

Hezbollah-harcosokat rabolt el Izrael

2006.08.02. 07:15
Légitámadással biztosított kommandós akciót hajtott végre az izraeli hadsereg Dél-Libanonban: szerda hajnalban a siíta szervezet, a Hezbollah harcosait ejtették foglyul.

Egy izraeli kommandó Hezbollah-harcosokat ölt meg és rabolt el szerdára virradóra a kelet-libanoni Baalbek ellen indított támadásában.

Az izraeli hadsereg ezzel a közléssel megerősítette a libanoni biztonsági és rendőri források korábbi jelentését, hogy a városban izraeli katonák összecsaptak a síita szervezet fegyvereseivel. Izraeli közlés szerint a katonák akciójuk befejeztével sértetlenül visszatértek támaszpontjukra.

Libanoni biztonsági források szerint a katonák legkevesebb három Hezbollah-tagot hurcoltak magukkal izraeli területre. Mind a három fogoly személyazonosságát megadták.


Tekintse meg képeinket!

A libanoni hatóságok arról is beszámoltak, hogy legalább 10 polgári lakos életét vesztette a támadásban. Öt áldozat egyugyanazon család tagja volt. Öt másik személy holttestét egy összeomlott ház romjai közt találták. A katonák házakat is leromboltak Baalbekben.

Eközben izraeli vadászbombázók Libanon északi területén, közel a szíriai határhoz két hidat megsemmisítettek.

A hadsereg kedden dél-libanoni településeket támadott, a Hezbollah fegyvereseivel heves tűzharcokat vívtak. Az izraeli biztonsági kabinet úgy döntött, hogy fokozza offenzíváját, és 6-7 kilométerre benyomul Libanonba.

Az eddigi harcokban összesen 617 ember vesztette életét Libanonban, legtöbbjük civil. Libanon egészségügyi minisztere szerint ez a szám inkább 750, mert még mindig rengeteg áldozat lehet a romok alatt.