Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar katona sérült meg Afganisztánban

2005.08.10. 18:58
Könnyebben megsérült egy magyar katonanő az NATO afganisztáni missziójában, amikor egy konvojjal balesetet szenvedett vasárnap Kabul közelében. Szerdán megérkezett Afganisztánba a magyar misszió harmadik váltása 136 fővel.

Egy német katona meghalt, egy magyar és egy német katonanő könnyebben megsérült egy vasárnap történt balesetben Afganisztánban. Szerdán megérkezett az országba a magyar kontingens harmadik, féléves váltása.

A magyar és a német védelmi minisztérium szerdán tájékoztatta a közvéleményt.

A nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett magyar katona egy a fővárosba, Kabulba tartó konvoj utolsó terepjárójában utazott, amikor egy rossz minőségű földúton az autó felborult.

Csütörtökön jön ki a kórházból

A német sofőr a helyszínen meghalt. A sebesülteket tábori kórházban ápolják, hazaszállításuk nem szükséges. A magyar katona csütörtökön hagyhatja el a kabuli koalíciós katonai kórházat.

A konvoj az afganisztáni újjáépítésben segédkező egyik részleghez tartozott. A három katona feladata az volt, hogy védőoltásokat adjanak Kabul környékén az embereknek.

A minisztérium közölte, azért nem tájékoztatta előbb az esetről a nyilvánosságot, mert "a nyolc napon belül gyógyuló sérülések általában könnyű sérülések".

Több magyar katona visszatért Afganisztánba

Szerdán megérkezett Kabulba az afganisztáni ISAF kötelékében szolgálatot teljesítő magyar kontingens harmadik váltása. A váltóállomány 136 katonáját, köztük négy nőt, múlt hét csütörtökön búcsúztatták el Szolnokon.

Az ENSZ Biztonsági tanácsának 2001-es határozata alapján felállított kabuli többnemzetiségű dandárban tavaly augusztus óta szolgál belga és norvég partnereivel, hathavi váltással az MH Könnyű Gyalog Százada.

A harmadik váltásban több olyan hivatásos katona tért vissza Afganisztánba, akik az első magyar szerepvállaláskor már tapasztalatokat szereztek.