Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Fiatalokat képeznek a gázai kitelepítés megakadályozására

2004.08.12. 13:05
Nyári táborokban képeznek ki fiatalokat a Gázai övezetben radikális zsidó vezetők, hogy képesek legyenek szervezetten felvenni a harcot Ariel Saron kitelepítési terve ellen. A táborozók nagy része telepes szülők gyermeke, de akadnak közöttük, akik a városokból érkeztek.
Különleges kiképzést kapnak zsidó telepes serdülők egy Gázai övezetben létesített "nyári táborban", hogy fel tudják venni a harcot Ariel Saron izraeli miniszterelnök kivonulási terve ellen.

A tábort működtető szélsőjobboldali zsidó aktivisták abban reménykednek, hogy mozgalmuk több száz rokonszenvezőre talál, akiket katonailag is kiképezhetnek arra, hogy megtorpedózzák a tervet.

A táborlakó fiatalok közül sokan a vallásos zsidók hagyományos öltözékét hordják. Jóllehet a túlnyomó többség telepeken nőtt fel, olyanok is akadnak közöttük, akik izraeli városokból érkeztek.

Elébe mennének az eseményeknek

"Ha Gus Katifot kiürítik, az arabok ellenőrzésük alá vonják az egész Gázai övezetet" - mondta egyikük, aki Tel-Avivból jött, és nevét nem árulta el. "Meggyőződésünk, hogy a kivonulási tervet sohasem fogják végrehajtani, de jobbnak látjuk elébe menni az eseményeknek" - tette hozzá társa.

A program szerint a tábor résztvevői előadásokat hallanak arról, miért kell megakadályozni a kivonulást, szemináriumokon sajátítják el a rokonszenvezők toborzásának fortélyait, és megtanulják a kitelepítéssel szembeni ellenállás módszereit.

A fiatalokat felkészítik arra is, hogyan szegüljenek szembe, ha a rendőrség vagy a biztonsági erők kihallgatásnak vetik alá őket.