Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Állítólagos CIA-ügynököt fejezett le az al-Kaida

2004.08.25. 17:27
Egy iszlámista weboldal beszámolója szerint az al-Kaidához tartozó szélsőséges csoport lefejezett egy, állításuk szerint 1980 óta a CIA beépített ügynökeként dolgozó férfit.
Egy iszlámista internetes portál szerdai közlése szerint az al-Kaida terrorhálózattal kapcsolatban álló Anszár asz-Szunna iraki iszlámista csoport lefejezte az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) egyik kémét.

A weboldalra feltettek öt fényképet is, amelyek állítólag a 40 év körülinek látszó férfi meggyilkolását mutatják be.

"Mudzsáhidok (harcosok) egy csoportjának sikerült elfogniuk egy kémet, az 1980 óta amerikai állampolgársággal rendelkező Dzsamál Taufík Szalmánt, aki Héled Abdel-Maszíhra változtatta a nevét, s akit beszerveztek az Irakban működő amerikai titkosszolgálatok, hogy kémkedjen a mudzsáhidok után" - közli a csoport az interneten.

"Az illető újságírónak adta ki magát, s a titkosszolgálatok egy lengyel sajtócsoportban helyezték őt el" - teszi hozzá internetes oldalán az iszlámista csoport.

Irakban hajtottak végre merényletet

Az Anszár al-Szunna - amely több kisebb, szent háborút hirdető iszlámista csoport szövetségének nevezi magát - korábban több merénylet elkövetését is magára vállalta. Ez a csoport vállalta a kurd pártok székháza ellen február 1-jén az észak-iraki Erbílben végrehajtott robbantásokat is, amelyek több mint száz ember halálát okozták.