Árpád
-2 °C
4 °C

11 tiszttel és tábornokkal zuhant le egy orosz helikopter

2006.09.11. 21:44
Lezuhant egy Mi-8 típusú katonai helikopter hétfőn este az észak-kaukázusi Vlagyikavkaz környékén több tiszttel és tábornokkal a fedélzetén; a szerencsétlenségnek több túlélője, halottja és sebesültje van.

Mint a rendkívüli helyzetek észak-oszétiai minisztériuma közölte, a helikopter fedélzetén a háromtagú személyzeten kívül az orosz fegyveres erők 11 tisztje és tábornoka tartózkodott.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség tájékoztatása szerint öten biztosan túlélték a balesetet, a sérülteket megtalálták a roncsok között, de több áldozatról, túlélőről nincs információ egyelőre.

Ők egy tervszerű gyakorlaton vettek részt, amely hétfőn kezdődött az észak-oszétiai autonóm köztársaságban. A szerencsétlenség, amelynek oka egyelőre nem ismeretes, a köztársaság székhelye, Vlagyikavkaz mellett, Juzsnij településnél következett be közép-európai idő szerint 16 óra tájban.

Az orosz fegyveres erők az észak-kaukázusi területen kormányellenes lázadók ellen harcolnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?