Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Képek Anna Lindh gyilkosáról

2003.09.12. 20:12
Az áruházi biztonsági kamerák lefényképezték Anna Lindh svéd külügyminiszter menekülő gyilkosát, a támadásról viszont nincsnenek felvételek. A rendőrség szerint az elkövető hirtelen ötlettől vezérelve gyilkolt.
Megörökítették az áruház biztonsági kamerái Anna Lindh svéd külügyminiszter gyilkosát, közölte pénteken a stockholmi rendőrfőnök.

Közzé fogják tenni

A biztonsági kamerák által rögzített képek
Leif Jennekvist sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a felvételeken látható alakra ráillik a rendőrség által összegyűjtött személyleírás.

Az áruháznak a gyilkos által menekülésre használt részén és a második emeletén, ahol a gyilkosság történt, nem voltak felvételeket készítő kamerái, mondta Jennekvist.

A rendőrség így a harmadik emeleti biztonsági kamerák által rögzített képekre hagyatkozik.. A videofelvételeket - amleyeket jelenleg még elemeznek - közzé teszik, amint a rendőrség kihallgatott minden tanút.

Jennekvist a sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy a rendőrség újabb információkat szerzett a tettes lehetséges menekülési útvonaláról. Valószínű, hogy a gyilkos, egy 180-185 centiméter magas, vállig érő hajú férfi az áruházból kimenekülve egy másik, közelben lévő bevásárlóközpontba futott.

Csak eszébe jutott

A Reuters brit hírügynökség jelentése szerint a svéd rendőrség továbbra is azt feltételezi, hogy a férfi hirtelen ötlettől vezérelve követte el a bűncselekményt. A rendőrfőnök kérdésre válaszolva "nagyon jónak" minősítette a tettes kézre kerítésének esélyét.