Endre, Elek
17 °C
30 °C

Képek Anna Lindh gyilkosáról

2003.09.12. 20:12
Az áruházi biztonsági kamerák lefényképezték Anna Lindh svéd külügyminiszter menekülő gyilkosát, a támadásról viszont nincsnenek felvételek. A rendőrség szerint az elkövető hirtelen ötlettől vezérelve gyilkolt.
Megörökítették az áruház biztonsági kamerái Anna Lindh svéd külügyminiszter gyilkosát, közölte pénteken a stockholmi rendőrfőnök.

Közzé fogják tenni

A biztonsági kamerák által rögzített képek
Leif Jennekvist sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a felvételeken látható alakra ráillik a rendőrség által összegyűjtött személyleírás.

Az áruháznak a gyilkos által menekülésre használt részén és a második emeletén, ahol a gyilkosság történt, nem voltak felvételeket készítő kamerái, mondta Jennekvist.

A rendőrség így a harmadik emeleti biztonsági kamerák által rögzített képekre hagyatkozik.. A videofelvételeket - amleyeket jelenleg még elemeznek - közzé teszik, amint a rendőrség kihallgatott minden tanút.

Jennekvist a sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy a rendőrség újabb információkat szerzett a tettes lehetséges menekülési útvonaláról. Valószínű, hogy a gyilkos, egy 180-185 centiméter magas, vállig érő hajú férfi az áruházból kimenekülve egy másik, közelben lévő bevásárlóközpontba futott.

Csak eszébe jutott

A Reuters brit hírügynökség jelentése szerint a svéd rendőrség továbbra is azt feltételezi, hogy a férfi hirtelen ötlettől vezérelve követte el a bűncselekményt. A rendőrfőnök kérdésre válaszolva "nagyon jónak" minősítette a tettes kézre kerítésének esélyét.