Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Már tömegeket képez ki az al-Kaida?

2003.09.21. 17:41
A Welt am Sonntag német napilap német titkosszolgálati értesülésekre hivatkozva úgy tudja, a Pakisztán nyugati részén tartózkodó Oszama bin Láden újraszervezte az al-Kaidát, és több újonc érkezik a kiképzőtáborokba, mint eddig bármikor. A titkosszolgálatok nagyon is valós veszélynek tartják a hálózat tevékenységét.
Feltehetően Nyugat-Pakisztán Afganisztánnal határos vidékén tartózkodik Oszama bin Laden iszlámista terrorista vezér, a 2001. szeptember 11-i Amerika-ellenes terrortámadások feltételezett kitervelője.

A Welt am Sonntag című újság a berlini kormány elé terjesztett német titkosszolgálati értesüléseket idéző jelentése szerint - amelyet a Reuters idézett - bin Laden új támadásokat tervez, és harcra szólít Afganisztánban és Irakban az Egyesült Államok ellen.

Az idézett német lap úgy tudja, hogy az al-Kaida iszlám terrorista hálózat bin Laden vezetésével újraszerveződött, újra megnyíltak az első kiképzőtáborok, és többen özönlenek oda, mint korábban bármikor. A titkosszolgálati jelentések nagyon is valós veszélynek nevezik a hálózat új tevékenységét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!