Benedek
-5 °C
5 °C

Kamu a New York-i terrortámadás

2005.10.11. 18:38
Valótlanságot állított az az iraki forrás, aki szerint babakocsiba rejtett pokolgéppel támadtak volna a terroristák.

Valótlanul állította egy iraki forrás, hogy egy iraki terrorista csoport babakocsis merényleteket akar elkövetni a hét végén New York metróhálózatán, ahol pénteken és egész hétvégén fokozott készültséget vezettek be, értesült a CNN.

A forrás maga vallotta be hogy félrevezető információkat adott a péntekre tervezett támadásról. Az ügyben Irakban három személyt tartóztattak el, de őket már szabadon engedték, mivel nem tudtak újat mondani a lehetséges - ezek szerint nem is tervezett - terrortámadásokról.

A forrás összesen 21 állítólagos terrorista nevét közölte korábban. A júliusi londoni terrortámadáshoz hasonló akciót az értesülések szerint babakocsikba rejtett bombákkal hajtották végre. A hírek szerint azonban maguk a titkossolgálatok is kételkedtek az információ hitelességében.

Bár a New York-i metróban lassan normalizálódik a helyzet, a hatóságok újra bejelentették, hogy folytatják a táskák szúrópróbaszerű átvizsgálását, amit a londoni terrortámadások után vezettek be a gyakorlatba.

A hatóságok ugyanakkor egy ideig elhallgatták a fenyegetést. Az intézkedésekkel megvárták a csúcsforgalom végét. Tulajdonképpen addig vártak, míg a fenyegetés híre kiszivárgott és többen panaszkodni kezdtek, amiért senki sem tájékoztatta a nyilvánosságot.