Emőke
-4 °C
9 °C

Őrizetben a washingtoni behatolók

2003.10.30. 21:53
Elfogták a rendőrök azt a férfit és nőt, akik egy játék fegyverrel illetéktelenül bejutottak a Képviselőház egyik irodájába. A kettős már a bejáratnál fennakadt, de befelé kezdtek menekülni, ezért az épületet körbezárták.
Őrizetbe vették azt a két személyt, akik játék pisztollyal felfegyverezve hatoltak be a washingtoni törvényhozás irodaházába csütörtök délután.

A biztonsági erők hamarosan körbevették a Cannon House irodaházat, a közeli kongresszusba vezető földalatti folyosókat lezárták, az épületet szobáról szobára átkutatják, mindenkit igazoltatnak.

A bent lévők egy részét evakuálták, mások az irodáikban rekedtek.

A rendőrségi tájékoztató szerint a bejárati ellenőrzésnél a röntgensugarak 38-as kaliberű revolvert mutattak ki, a férfi azonban gyorsan felkapta a futószalagon érkező hátizsákot, és társával együtt berohant az épületbe. A hírek szerint mindketten fehérek, és a húszas éveikben járnak.

Később kiderült, a fegyver valójában csak egy játék pisztoly volt. A CNN információi szerint az elfogott férfi alacsony, és fekete ruhát, valamint fehér sálat hordott, a nála valamivel magasabb, 20-24 éves nő rózsaszínű pólót és khakiszínű nadrágot viselt, és hosszú haja barna haja volt.

Az irodaház egyike a három tömbből álló képviselőháznak, alagutak kapcsolják össze őket egymással, ezért a hatóságok eleinte attól tartottak, hogy a két behatolónak sikerül átjutnia valamelyik másik épületbe.