Sára, Márió
2 °C
6 °C

'Bush, készülj a jövőre!'

2003.11.21. 16:43
Az al-Kaida újabb közleményben vállalta magára az Isztambulban elkövetett merényleteket, és egyben halálosan megfenyegette George Bush amerikai elnököt. A terrorista szervezet még sajnálkozott is amiatt, hogy több ártatlan életét vesztette, de közölte, a célpont a brit főkonzul volt.
Az al-Kaida terrorszervezet vállalta a csütörtöki isztambuli merényleteket egy iszlámista internetes honlapon.

Tekintse meg a merényletek képeit!
"A halált hozó autók nem állnak meg addig, amíg Washington el nem fogadja a mudzsahedek feltételeit. Isten akaratából Amerika rövidesen segítőt keres majd, hogy megszabadítsa őt a már saját földjén küzdő mudzsahedektől." - szól a szöveg.

A közleményben az áll, a merényletsorozat célpontja Roger Short brit főkonzul volt, aki nagy tapasztalattal bírt az iszlám elleni küzdelemben, és az Irakra, Szíriára, Törökországra és Iránra vonatkozó brit regionális politika egyik irányítója volt.

A közlemény szerzői elismerik, hogy a brit bank célpontként való kiválasztása nem volt szerencsés, mert a merénylet sok ártatlan áldozatot szedett.

Készülj az eljövendőkre!

A szöveg felszólítja Törökországot is, hogy "térjen vissza a keresztesek seregéből az iszlám nemzetbe."

Bush elnököt halálosan megfenyegeti a közlemény: "Isten akaratából, Bush, csapdába estél, ahogy azt mi előre elterveztük. Olyan néppel kezdtél háborút, amely úgy szereti a halált, mint te az életet. Készülj az eljövendőkre!"

Az amerikai elnök megfenyegetése után a közlemény kijelenti, csak akkor hagy fel a "halál autóinak" küldésével, ha teljesítik az al-Kaida négy követelését, amely többek között ahhoz ragaszkodnak, hogy "a világ tisztuljon meg az amerikaiak és a zsidók szennyétől".

Az al-Mudzsahidun című internetes honlapra pénteken kihelyezett arab nyelvű szöveget a nemzetközi terrorhálózat egyik sejtje, az Abu Hafsz al-Maszri Brigádok írta alá.

Ez az al-Kaida zászlaja alatt működő szervezet ugyanezen a honlapon vállalta magára az időközben 23 halottat és több mint 450 sebesültet követelő, múlt héten elkövetett két isztambuli zsinagóga ellen elkövetett támadásokat.