Bertalan
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Zsidózásért őrieztbe vettek egy brit diplomatát

2009.02.09. 21:14
Őrizetbe vették, majd óvadék ellenében szabadlábra helyezték Rowan Laxtont, a brit külügyminisztérium egy magas rangú munkatársát. Laxton egy edzőteremben kiabálta, hogy az izraeli katonákat el kell söpörni a föld színéről.

Antiszemita kijelentések gyanújával vették őrizetbe a brit külügyminisztérium egyik magas rangú diplomatáját. Rowan Laxton a dél-ázsiai külpolitikáért felelős csoportigazgató. A 47 éves diplomatát később óvadék ellenében elengedték, de jövő hónapban bíróság elé kell állnia. Fajgyűlölet szításáért legsúlyosabb esetben hét év is kiszobható Nagy-Britanniában.

Laxton egy edzőteremben kezdett kiabálva zsidózni. A teremben egy tévé a gázai háborúról mutatott képeket, és a diplomata többek között azt kiabálta, hogy az izraeli katonákat el söpörni a föld színéről. A tanúk szerint akkor sem hagyta abba a trágár szavakkal tűzdelt kirohanását, amikor a többi vendég erre felkérte.

Laxton korábban volt pakisztáni nagykövet, és szolgált Afganisztánban is, felesége muszlim. Egyelőre megtarthatta pozícióját, így naponta tesz jelentést David Miliband külügyminiszternek. Ez azért lehet furcsa helyzet, mert Miliband zsidó származású.