Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Meztelen fotói miatt lemondana a képviselőnő

2009.02.17. 14:48 Módosítva: 2009.02.17. 15:28
Sírva ajánlotta fel kedden lemondását a malajziai ellenzék egyik prominens képviselőnője, akiről álmában, tudta nélkül készített meztelen képeket exbarátja. A konzervatív országban az elmúlt napokban a mobilokon terjedő fényképek miatt a kormányoldalról komolyan támadták az asszonyt, számos helyi lap szerint ugyanakkor a képviselőnő semmi erkölcstelent nem tett, csak politika mocskolódás indult ellene.
Elizabeth Wong
Elizabeth Wong

A malajziai ellenzék egyik prominens parlamenti képviselőnője kedden sírva ajánlotta fel lemondását, miután az elmúlt napokban olyan fotók terjedtek mobiltelefonokon Malajziában, amelyeken Elizabeth Wong alvás közben meztelenül látható az ágyban. A helyi újságok szerint a lapokban egyébként nem publikált képeket a nő egyik korábbi élettársa készíthette.

Wong a konzervatív és muszlim többségű Malajzia legjelentősebb emberi jogi aktivistája, aki szerint nem kell szégyenkeznie a fényképek miatt, hiszen nem sértett törvényt. Wong szerint a kormány kezdte ellene a mocskos kampányt, amivel manipulálni próbálják a közvéleményt. Véleménye szerint az egész aljas üggyel megpróbálják aláásni a személyét, és végül a pártját is kínos helyzetbe hoznák.

A kormány tagadta, hogy bármi köze lenne a kirobbant botrányhoz, egyes kormányzati politikusok pedig még ki is álltak a képviselőnő mellett. A hatalmon lévő Nemzeti Front koalíció egyik vezető tagja, Mohamad Khir Toyo azonban lecsapott a lehetőségre és követelte, hogy Wong minden tisztségéről azonnal mondjon le. Szerinte ez erkölcsi kérdés, és a választóknak nincs szükségük ehhez hasonló ügyekbe keveredő vezetők. "Döntsenek a választók, ha még mindig őt akarják, akkor újraválaszthatják" - idézte Khirt az AsiaOneNews.

A maláj lapok és blogok többsége állást foglalt a kérdésben. Sokan nem értik, mitől lenne Wong erkölcstelen, amiért valaki tudta nélkül lefotózta, miközben meztelenül aludt.

A 37 éves hajadon nő a Keadalin párt tagja, amelyik az ellenzéki tömörülés vezető szervezete. A pártvezetők egyelőre még nem döntötték el, hogy elfogadják-e a képviselőnő lemondását. Amennyiben igen, akkor időközi választást kell kiírni Selangorban, ahonnan Wong egy évvel korábban bekerült a parlamentbe.