Sztriptízbárban járt az izraeli flotta feje

2009.03.04. 16:21 Módosítva: 2009.03.04. 18:04
Az izraeli haditengerészet vezetőjének lemondását követelte a Kadima párt egyik parlamenti képviselője, azonban a vezérkari főnök csak szóbeli megrovásban részesítette a hétfőn egy sztriptízbárban mulató admirálist.

A vezérkari főnöknek küldött levelében kért elnézést az izraeli haditengerészet parancsnoka, miután hétfőn lebukott egy Tel Aviv-i sztriptízbárban. Eli Marom admirális egyszeri tévedésnek nevezte az esetet, és bocsánatot kért a hadsereg hírnevén esett csorbáért. A BBC szerint az admirális szóbeli megrovást kapott a hétfői kiruccanásért.

Az ügyből kisebb botrány lett kedden, és az új izraeli kormány felállásáig hatalmon lévő Kadima párt képviselője szerdán az anyai ágon kínai származású admirális leváltását követelte. Szerinte Marom viselkedése nem volt összhangban a flotta normáival. A haditengerészet részéről több név nélkül nyilatkozó magas rangú tiszt is bírálta az admirálist.

A sztriptízbár alkalmazottai az izraeli lapoknak azt állították, hogy Marom korábban többször is járt már náluk. "Ismerős itt, de azt hittük, hogy egy kínai vendégmunkás. Nem egyenruhában jött, nem tudtuk, hogy kapcsolatban áll a hadsereggel" - mondta egyikük.

Marom korábban azt állította, hogy éppen csak beugrott a bárba, hogy beköszönjön egy barátjának, aki a szórakozóhelyen tartotta a szülinapi buliját. Egy szemtanú azonban azt mondta a Haarec izraeli lapnak, hogy az admirális egyedül töltött el legalább fél órát a sztriptízbárban. Más források szerint meztelen felsőtestű hölgyek társaságában ivott és szivarozgatott, majd az egyik lány külön táncolt is neki.

Marom admirálist, még 2007. augusztusában nevezték ki az izraeli flotta élére. Hivatalosan nem vádolják semmivel, azonban több kritikus szerint elgondolkodtató, hogy alacsonyabb rangú tiszteket a múltban többször is megbüntettek már a hadsereg elvárt normáival ellentmondó viselkedésért.