Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Megint bulldózerrel támadtak Izraelben

2009.03.05. 13:30 Módosítva: 2009-03-05 13:40:06
Egy üres busznak és egy rendőrautónak hajtott egy bulldózert vezető férfi Jeruzsálemben. A támadóra a rendőrök rálőtte, állapotáról egyelőre ellentmondó információk érkeztek. A mentők szerint meghalt, a rendőrség szerint viszont csak súlyosan megsebesült. 2008 nyarán már két hasonló támadás is történt az izraeli fővárosban.

Lelőttek egy bulldózert vezető férfit Jeruzsálemben csütörtökön, miután a nehézgéppel egy üres busznak, majd egy rendőrautónak rontott - közölte a rendőrség. A támadásban két rendőr könnyebben megsérült, amikor a bulldózer felborította járművüket. A támadó állapotáról ellentmondó információk érkeztek.

Az eset Jeruzsálem déli részén, egy bevásárlóközpont közelében történt helyi idő szerint délután egy óra körül. A mentőszolgálat közlése szerint a bulldózer sofőrjét lelőtték, és belehalt sebesüléseibe, ketten pedig könnyebben sérültek. Az izraeli rendőrség szóvivője, Mickey Rosenfeld azonban úgy nyilatkozott, hogy a sofőr súlyosan megsebesült, de nem halt meg - írta a Haarec című izraeli lap.

A támadó sofőrt egy arra járó taxisofőr, és egy rendőr lőtte le. A taxisofőr az izraeli rádiónak nyilatkozva azt állította, hogy látta, ahogy a rendőautó a levegőbe emelkedik, kétszer megpördül, majd egy busz felé csúszik - írta a Haarec. A taxis - elmondása szerint - négyszer lőtt rá a támadóra, megsebesítve őt, amikor "egy rendőr érkezett, aki M-16-os gépkarabélyával végre végzett vele".

Ez már a harmadik hasonló eset az izraeli fővárosban. 2008. július 2-án egy palesztin, szintén buldózerrel egy forgalmas úton belerohant egy buszba, majd több autót is fölborított. Akkor hárman haltak meg és 30-an megsérültek a merényletben, és a bulldózer sofőrjét megölték. Három héttel később 16-an sebesültek meg egy ilyen támadásban, a sofőrt akkor is lelőtték.