Gusztáv
-4 °C
1 °C

Leszakadt testrészek a rendőrakadémia előtt

2009.03.08. 11:55 Módosítva: 2009-03-08 11:56:08
Egy robbanószerkezetet a testére, egyet pedig motorjára szerelt az az öngyilkos merénylő, aki belehajtott a bagdadi rendőrakadémia toborzóirodája előtt kígyózó sorba. A helyszínen 28 halott maradt, 57 ember pedig megsérült.

Huszonnyolc iraki meghalt, további ötvenhét pedig megsérült vasárnap Bagdadban egy öngyilkos merényletben, amikor a helyi rendőrakadémia előtt robbant fel egy vagy több pokolgép.

A motorkerékpáron érkező öngyilkos merénylő testére és járművére is erősített egy-egy robbanószerkezet. Az akadémián toborzóiroda is működik, éppen sorba álltak felvételre jelentkezők. A halálos áldozatok rendőrök, illetve rendőrnek jelentkező civilek közül kerültek ki. Leszakadt emberi testrészek hevertek szétszórva a helyszínen a merénylet után.

Az első jelentésekben nincs utalás az elkövető személyére, sem a merénylet szervezőire, de tény, hogy az al-Kaida nemzetközi terroristahálózat iraki szervezetének kiemelt célpontjai közé tartoznak az iraki rendőrök és rendőrségi intézmények. Legutóbb december 1-jén robbant pokolgép ugyanezen a helyen; akkor tizenöt halálos áldozatot követelt a merénylet, és 45 ember sérülését okozta.