Eleonóra
-1 °C
2 °C

Elmarad a magyar-horvát kormányülés

2009.03.25. 11:57 Módosítva: 2009-03-25 12:09:44
Csütörtökön nem tartják meg a magyar-horvát kormányülést. Az MTI információ szerint saját belpolitikai helyzetükre hivatkozva a horvátok mondták le a megbeszélést. A magyar kormányszóvivő szerint kölcsönös megállapodás alapján halasztottak.

Elmarad a csütörtökre tervezett magyar-horvát kormányülés, erősítette meg az MTI információját a kormányszóvivő. Az MTI információi szerint a halasztást a horvát partner kérte, belpolitikai fejleményeire hivatkozva. Daróczi Dávid ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a kormányülést kölcsönös megállapodás alapján halasztották el. Hozzátette, az új időpontját a későbbiekben jelzik.

A távirati iroda úgy tudja, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök korábban már felajánlotta, hogy mivel Magyarországon kormányváltás lesz, halasszák el az együttes kormányülést, a horvát miniszterelnök azonban nem élt ezzel a lehetőséggel.

Kedd estére viszont Horvátországban a kormánynak kedvezőtlenül alakult a belpolitikai helyzet. Nem tudtak megegyezni a társadalmi partnerekkel a megszorításokról, ezért hasonló helyzetbe kerülhetnek, mint a cseh kabinet, amelyik kedden megbukott, mivel elvesztette a parlamentben a bizalmi szavazást. Ezért nem vállalták a horvátok az utazást, tudta meg diplomáciai forrásból az MTI.