Eufrozina, Kende
11 °C
26 °C

62 illegális bevándorló fulladt meg egy konténerben

2009.04.04. 21:36
Legkevesebb 62 illegális bevándorló fulladt meg szombaton egy rájuk zárt teherszállító konténerben. A végzetes embercsempész szállítmányra Pakisztán délnyugati részén, az afgán határ közelében találtak rá a hatóságok.

Mint Raszul Baks, Kvetta város egyik rendőri vezetője elmondta, a szállítmány Afganisztán felől érkezett egy teherautón, amely Irán felé folytatta volna útját. A tizenkét méter hosszú fém konténerben legalább 110 embert talált a rendőrség, amikor egy bejelentés alapján kivonultak és felnyitották. Az áldozatok többsége afgán volt.

Kvetta összes kórházát riasztották, de a túlélők egy része az oxigénhiánytól már eszméletlen állapotban volt, amikor kórházba szállították. A pakisztáni DAWN televízió úgy tudja, a konténerbe bezsúfolt embereknek azt ígérték, hogy Iránon át európai országokba viszik őket. A tévé híradása szerint a konténer pénteken érkezett Kvettába, ahonnan szombaton vitték volna tovább. A DAWN tévé hozzátette, hogy a teherautó sofőrje a járművet hátrahagyva elmenekült, amikor észlelte, hogy a konténerben többen meghaltak.

Vazir Hán Naszir, a rendőrség bűnügyi részlegének vezetője szerint ez volt az eddigi legtöbb áldozatot követelő embercsempész esetük. Egy szemtanú szerint amikor felnyitották a konténert, "néhányan teljesen tébolyodottan rontottak ki onnan. Eszméletüknél voltak, de mintha hallucináltak volna" - mondta.