Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

62 illegális bevándorló fulladt meg egy konténerben

2009.04.04. 21:36
Legkevesebb 62 illegális bevándorló fulladt meg szombaton egy rájuk zárt teherszállító konténerben. A végzetes embercsempész szállítmányra Pakisztán délnyugati részén, az afgán határ közelében találtak rá a hatóságok.

Mint Raszul Baks, Kvetta város egyik rendőri vezetője elmondta, a szállítmány Afganisztán felől érkezett egy teherautón, amely Irán felé folytatta volna útját. A tizenkét méter hosszú fém konténerben legalább 110 embert talált a rendőrség, amikor egy bejelentés alapján kivonultak és felnyitották. Az áldozatok többsége afgán volt.

Kvetta összes kórházát riasztották, de a túlélők egy része az oxigénhiánytól már eszméletlen állapotban volt, amikor kórházba szállították. A pakisztáni DAWN televízió úgy tudja, a konténerbe bezsúfolt embereknek azt ígérték, hogy Iránon át európai országokba viszik őket. A tévé híradása szerint a konténer pénteken érkezett Kvettába, ahonnan szombaton vitték volna tovább. A DAWN tévé hozzátette, hogy a teherautó sofőrje a járművet hátrahagyva elmenekült, amikor észlelte, hogy a konténerben többen meghaltak.

Vazir Hán Naszir, a rendőrség bűnügyi részlegének vezetője szerint ez volt az eddigi legtöbb áldozatot követelő embercsempész esetük. Egy szemtanú szerint amikor felnyitották a konténert, "néhányan teljesen tébolyodottan rontottak ki onnan. Eszméletüknél voltak, de mintha hallucináltak volna" - mondta.