Móric
9 °C
15 °C

Topolánek porcelán kutyatálat ad Obamának

2009.04.04. 14:58
Miután nemrég bejelentették, hogy Obamáék kutyát visznek a Fehér Házba, a cseh kormányfő protokollfőnöke találta ki a szokatlan ajándékot. Az amerikai elnök kutyája összesen két porcelelán kutyatálat, és egy aranyozott kutyafekhelyet kap.

Eredeti karlsbadi porcelán tálból csemegézhet az amerikai elnök jövőbeni kutyája. A külön megrendelésre készült méregdrága tálakat Mirek Topolánek cseh kormányfő adja Barack Obamának, és az ajándékcsomaghoz egy luxus kutyafekhely is tartozik.

Obama a közelmúltban hozta nyilvánosságra, hogy engedett lányai és felesége kérésének, és a washingtoni Fehér Ház elnöki apartmanjába rövidesen egy kutya is beköltözhet. Ez adta az ötletet a cseh kormányfő protokollfőnökének a nem egészen szokványos ajándék kiválasztásához.

Swarowsky-kövek, aranyozott csillagok

A karlsbadi porcelánból készített két tálat 24 karátos arannyal díszítették és a Swarowsky ékszerbolt-hálózatból származó értékes kövekkel rakták ki. A sötét színű, bársonyos kutyaágyat szintén aranyozott csillagok díszítik. Ugyanakkor a tálakon és a fekhelyen is ott díszeleg egy amerikai nemzeti logó, valamint aranybetűkkel az "Amerika első kutyája" felirat. A kutyafekhely antiallergén anyagból készült, mert az egyik Obama lány allergiás.

Az elnöki család kutyájának étkészlete és ágya nem olcsó mulatság. "Nem szeretnék erről részletesen beszélni. Ez ajándék, a cechet a cégünk állja. Annyit azonban elárulhatok, hogy készítményeink a világon a legdrágábbak közé tartoznak" - mondta újságíróknak David Eder, a porcelángyár képviselője.