Lenke
17 °C
29 °C

Jó csecsennek több neje van

2009.04.07. 16:30
Ha Moszkvában sok a prosti, hiába tiltja a törvény, akkor a csecsen férfiakat se érdekelje, hogy a az orosz jogszabályok nem engedélyezik a többnejűséget, szerezzenek minél több asszonyt, biztatta polgárait a csecsen elnök. Razman Kadirov szerint persze csak akkor legyen sok feleség, ha megvannak források.

A csecsen elnök felszólította férfi honfitársait, hogy tartsanak több feleséget a muzulmán hagyományokhoz híven, s hagyják figyelmen kívül a vonatkozó orosz törvényeket. "Mindenkinek azt mondom, hogy akinek van kedve és megvannak a forrásai hozzá, legyen két felesége", biztatott mindenkit Ramzan Kadirov.

Csecsenföldön több a nő, mint a férfi, indokolt az elnök, és nekik is rendes életet kell élniük. Szerinte a többnejűség létezhet a törvényeken kívül is, ahogy az orosz fővárosban, Moszkvában is kiterjedt a prostitúció, pedig az is tiltott.

Oroszország déli részén fekvő Csecsenföld vezetője már korábban is számos iszlám ihletésű rendeletet hozott, például kötelezővé tette a nőknek a kendő viselését a kormányhivatalokban, illetve részleges alkoholtilalmat vezetett be.
Csecsenföldön, ahol a szakadárok és az iszlamisták két háborút is vívtak Moszkva ellen 1994 óta, jelenleg viszonylagos nyugalom uralkodik. Elemzők szerint a Kreml sokkal nagyobb függetlenséget enged Kadirovnak, mint a többi régió vezetőinek, cserébe azért, hogy fenntartja a rendet. Egyes bírálók szerint ugyanakkor a túlságosan nekibátorodott Kadirov egy nap megpróbálja majd kiszakítani Csecsenföldet Moszkva ellenőrzése alól.