Judit
2 °C
7 °C

Elfogták Csádban a gyilkossággal vádolt francia idegenlégióst

2009.04.10. 07:07
Étlen-szomjan bolyongott a zavarodott brazil a sivatagban. A francia idegenlégióban szolgáló katona két társával, egy togói katonával és egy helyi paraszttal végzett.

Őrizetbe vették csütörtökön Csádban azt a francia idegenlégióst, akit négy ember meggyilkolásával gyanúsítanak. Étlen-szomjan bolyongott az Abéché város környéki sivatagban, amikor a helyiek elfogták és bevitték egy rendőrőrsre.

A brazil származású, 27 éves idegenlégiós a dárfúri, csádi és közép-afrikai menekültek védelmére létrehozott nemzetközi erőnek, az EUFOR-nak a tagja. A francia hadsereg szerdai bejelentése szerint először két francia társával és egy togói katonával végzett Abéché repülőtere mellett, majd a várostól északra megölt egy parasztembert is.

A feltehetően zavarodott férfi elfogásakor civil ruhát viselt és fegyvertelen volt. A brazil Globo News tévének nyilatkozó nővére szerint depressziós volt. Korábban idegenlégiós társaira is panaszkodott, akikről azt állította, hogy zaklatták őt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?