Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyerje meg Bill Clintont!

BBC
2009.04.17. 18:41
Hillary Clinton lottósorsolással gyűjt pénzt kétmillió dolláros kampányadóssága rendezésére. A fődíj egy nap a férjével.

A lehetőségről Hillary Clinton stábja tájékoztatta a támogatókat, emailben. Clinton 2,3 millió dolláros (520 millió Ft) kampányadósságot halmozott fel a 2008-as demokrata-párti előválasztás során.

Az ötdolláros adományért cserébe a támogatók sorsoláson vesznek részt. A nyertes egy napot tölthet együtt Hillary férjével: New Yorkban találkozik Bill Clintonnal, majd "érdekes eseményeken vesznek részt".

Egy másik szerencsés együtt ebédelhet James Carville-lal, a híres demokrata párti politikai stratégával, Hillary Clinton kampánymenedzserével. Lesz, aki az American Idol tévés tehetségkutató idényzáró gálaműsorán lehet majd jelen.

Mivel Hillary Clinton külügyminiszter lett az Obama-kormányban, a törvény tiltja, hogy részt vegyen a kampányban. Ezért vállalta magára a főszerepet a pénzgyűjtésben régi barátja és munkatársa, James Carville. "Küldjön öt dollárt, ilyen esély csak egyszer adódik az életben – fogalmaz a köremailben Carville.

A Clnton-kampány eredeti, 25 millió dolláros hiányát a korábbi felhívások révén sikerült a jelenlegi összegre csökkenteni. A fennálló összeggel Mark Penn közvéleménykutató, politikai szakértőnek tartoznak.