Jusztina
10 °C
27 °C

Rálőttek a kormánypárti tüntetők vezérére Thaiföldön

2009.04.17. 06:19 Módosítva: 2009.04.17. 06:21
Tüzet nyitottak egy benzinkúton a thaiföldi royalisták vezérére. A 2006-ban megbuktatott Thakszin híveiből álló kormányt tavalyi tiltakozásaival elűző sárgaingesek vezérét vállon lőtték, egy golyó a szemöldökét súrolta.

Fegyveres támadók nyitottak tüzet a Thakszin Sinavatra volt kormányfővel szemben ellenséges, a jelenlegi kormányt támogató sárgainges tüntetők vezérére egy bangkoki benzinkútnál. Szondhi Limthongkult tavaly év végén sikeres tömegmozgalmat vezetett a Thakszinhoz hűséges kormány megbuktatására.

Szondhit a vállán érte lövés, egy másik lövedék pedig a szemöldökét súrolta, amikor megsorozták autóját.

Szondhi sárgaingesei tavaly a repterek bojkottjával érték el a 2006-ban puccsal megbuktatott Thakszin híveiből álló kormány megbuktatását. Az elmúlt napok zavargásait legfőbb ellenfeleik, a Thakszint támogató vörösingesek szervezték, a sárgaingesek most passzívak maradtak.

Hiszen a mostani kormányfő, Abhiszit Veddzsadzsiva az általuk is támogatott Demokrata Párt vezetője. A sárgaingesek monarchisták, katonák, városlakók, déliek és a középrétegek képviselői, valamennyien a jelenlegi kormány támogatói. Thakszin vörösingesei jellemzően falusi szegények, az északi országrészek lenézett lakói.