Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rálőttek a kormánypárti tüntetők vezérére Thaiföldön

2009.04.17. 06:19 Módosítva: 2009-04-17 06:21:42
Tüzet nyitottak egy benzinkúton a thaiföldi royalisták vezérére. A 2006-ban megbuktatott Thakszin híveiből álló kormányt tavalyi tiltakozásaival elűző sárgaingesek vezérét vállon lőtték, egy golyó a szemöldökét súrolta.

Fegyveres támadók nyitottak tüzet a Thakszin Sinavatra volt kormányfővel szemben ellenséges, a jelenlegi kormányt támogató sárgainges tüntetők vezérére egy bangkoki benzinkútnál. Szondhi Limthongkult tavaly év végén sikeres tömegmozgalmat vezetett a Thakszinhoz hűséges kormány megbuktatására.

Szondhit a vállán érte lövés, egy másik lövedék pedig a szemöldökét súrolta, amikor megsorozták autóját.

Szondhi sárgaingesei tavaly a repterek bojkottjával érték el a 2006-ban puccsal megbuktatott Thakszin híveiből álló kormány megbuktatását. Az elmúlt napok zavargásait legfőbb ellenfeleik, a Thakszint támogató vörösingesek szervezték, a sárgaingesek most passzívak maradtak.

Hiszen a mostani kormányfő, Abhiszit Veddzsadzsiva az általuk is támogatott Demokrata Párt vezetője. A sárgaingesek monarchisták, katonák, városlakók, déliek és a középrétegek képviselői, valamennyien a jelenlegi kormány támogatói. Thakszin vörösingesei jellemzően falusi szegények, az északi országrészek lenézett lakói.