Ödön
2 °C
11 °C

Kiszivárogtak az EU-USA csúcs résztvevőinek kényes adatai

2009.04.20. 13:25 Módosítva: 2009-04-20 13:42:00
Az Európai Unió soros cseh elnöksége nyilatkozatban kért elnézést, amiért az EU-USA csúcstalálkozó résztvevőiről "kényes adatok" jelentek meg egy bárki által elérhető számítógépen.

"A szerencsétlen helyzetet egy alkalmazott nem szándékos emberi hibája okozta" - áll a cseh elnökség hivatalos honlapján. A finn STT hírügynökség pénteken számolt be arról, hogy egy finn turista egy prágai szálloda számítógépén bukkant politikusok útlevelének és repülőjegyének adataira, továbbá egészségi állapotukra vonatkozó információkra.

A cseh EU-elnökség szerint a kiszivárgott adatok a cseh törvények értelmében nem minősülnek bizalmasnak és egyébként is, csak egy minimális részük "tekinthető kényesnek". Az adatokat időközben eltávolították, és az "elnökség meghozta a szükséges személyzeti intézkedéseket" - áll a hivatalos honlapon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?