Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A bolíviai parlament is vizsgálja Rózsa-Floresék ügyét

2009.04.21. 17:24
Parlamenti bizottság alakult Bolíviában a feltételezett terroristacsoport ügyének kivizsgálására - jelentették be La Pazban. Közben a bevándorlási hivatal egy olyan hírt adott ki, hogy Rózsa-Flores Eduardo illegálisan lépett be az országba.

Az öt kormánypárti és három ellenzéki képviselőből álló bizottság az állambiztonsági erők múlt csütörtöki fellépését vizsgálja ki, amelyben életét vesztette három állítólagos terrorista: a magyar állampolgársággal is rendelkező Rózsa-Flores, a román állampolgár Magyarosi Árpád és az ír Michael Martin Dwyer.

A bolíviai sajtó keddi közlése szerint a bevándorlási hivatal Santa Cruz-i kerületi igazgatója kijelentette, hogy Rózsa "illegális formában" lépett be az országba Brazília felől, Puerto Suáreznél. Erről egyelőre nem tudni pontosabbat. A hatóságok korábbi közlése szerint Rózsa-Flores saját nevére szóló, és más személyi dokumentumokkal is rendelkezett.

Dionisio Rivas igazgató elmondta, hogy az ügyészség felkérésére keresik az elhunytak és az elfogottak határátlépésének a nyomát, de a másik négy személyről (azaz Rózsán kívül az ügy másik négy érintettjéről) nem találtak adatot az informatikai rendszerben. Nem zárta ki, hogy hamis igazolványokat használtak.

A nyomozást vezető Marcelo Sosa ügyész nem tud a feltételezetett terroristák állítólagos tömeggyilkossági terveiről. "Nem ismerem ezt a témát" - jelentette ki, hozzátéve, hogy még csak a vizsgálatok elején tartanak. Azt sem tudta megerősíteni, hogy a felszámolt csoport mögött bizonyos Santa Cruz-i üzleti körök állnának, mint azt Álvaro García Linera alelnök vasárnap állította. "Ha az alelnök ezt mondta, biztos azért tette, mert van róla valami titkosszolgálati információja, de én erről nem tudok" - jelentette ki.