Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfoglaltak egy vonatot Indiában

2009.04.22. 08:29
Maoista fegyveresek kerítettek hatalmukba egy zsúfolt vonatot Indiában,

Maoista lázadók, az úgynevezett naxaliták, hatalmukba kerítettek szerdán reggel a kelet-indiai Dzsarhánd szövetségi államban egy személyvonatot, amelyen több száz, egyes hírek szerint 7-800 ember tartózkodik. A 200-250 lázadó a szövetségi állami fővárosától, Ráncsitól körülbelül 140 kilométerre, egy vasútállomáson kerítette hatalmába a vonatot, helyi idő szerint fél nyolc körül.

Az állomás épülete
Az állomás épülete

A Times of India legfrissebb híre szerint a lázadók már elengedték túszaikat, még azelőtt, hogy a katonaság megindította volna a ellenük az akciót. A vonat utasai jól vannak, írja az indiai hírportál.

Az országban csütörtökön kezdődik az egy hónapig tartó parlamenti választások második üteme. A voksolás öt ütemben zajlik le, az első ütem április 16-án volt. Az indiai maoista lázadók a nincstelen munkások és a szegény kisbirtokosok jogaiért folytatnak fegyveres harcot. A választások kezdete óta több támadást hajtottak már végre az ország középső és keleti részén. Egy múlt csütörtöki támadásukban megöltek 19 embert.

A maoista lázadás 1967-ben kezdődött Indiában, és azóta az ország 29 tagállamának mintegy felét érintette. Állításuk szerint az erdőkben és hegyekben rejtőzködő ellenállók a semmibe vett törzsek és a föld nélkül maradt parasztok érdekeiért harcolnak fegyveresen.