Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szomáliai kalózok német hajót raboltak el

2009.04.25. 15:27 Módosítva: 2009-04-25 15:45:43
A Patriot nevű hajó máltai zászló alatt közlekedik, és a kalózok Mukalla jemeni várostól 280 kilométerre délkeletre szállták meg.

Hatalmukba kerítettek szomáliai kalózok szombatra virradóra az Ádeni-öbölben egy 31 ezer tonnás német gabonaszállító hajót 17 főnyi legénységével együtt - közölte egy kenyai tisztségviselő és az amerikai haditengerészet egyik szóvivője.

A Patriot Schiffahrts társaság tulajdonában lévő és a hamburgi Blumenthal JMK cég által üzemeltetett, Patriot nevű hajó máltai zászló alatt közlekedik, és a kalózok Mukalla jemeni várostól 280 kilométerre délkeletre szállták meg - tették hozzá.
Andrew Mwangura, a mombasai székhelyű Kelet-afrikai Tengerészeti Segélyprogram munkatársa arról is tájékoztatott, hogy a legénység tagjai mind sértetlenek, de a legénység tagjainak állampolgárságáról egyik nyilatkozó sem mondott semmit.
A berlini külügyminisztérium szóvivője egyelőre nem tudta megerősíteni a hajó elrablásának tényét. Azt mondta, hogy utánajárnak a jelentéseknek.