Fülöp, Evelin
15 °C
27 °C

Változtak a mexikói adatok

2009.04.29. 06:56 Módosítva: 2009-04-29 07:44:56
Az újabb vizsgálatok szerint csak hét esetben igazolható, hogy sertésinfluenza volt a halál oka. Argentína felszólította az Észak-Amerikából érkezett látogatókat, hogy keressék fel az egészségügyi minisztériumot.

Valószínűleg 159 ember halálát okozta a sertésinfluenza Mexikóban, de a megerősített esetek számát húszról hétre csökkentették, közölte az ország egészségügyi minisztere a BBC szerint. Jose Angel Cordova "többé-kevésbé stabilnak" nevezte a helyzetet, annak ellenére, hogy a gyanús esetek száma kissé emelkedett. Jelenleg 2498 ember van, akik feltehetően megfertőződtek, 1311 beteget kórházban ápolnak.

A miniszter szerint azért csökkent a megerősített esetek száma, mert az eddigieknél sokkal precízebb vizsgálatokat végeztek el.

Kedden három újabb ország - Izrael, Új-Zéland, és Costa Rica - lett érintett a járványban, és a világon több tucatnyi gyanús esetben bizonyosodott be, hogy az illetők sertésinfluenzában betegedtek meg. A megerősített eseteket tekintve a legtöbb beteg - 64 - az Egyesült Államokban van. Utána következik Mexikó, majd Új-Zéland 14, Kanada 13, Nagy-Britannia, Spanyolország és Izrael 2-2, Costa Rica 1 fővel. Chilében 24, Brazíliában 20 embert tartanak megfigyelés alatt sertésinfluenza gyanújával.

Hétfőig biztosan nem szállhatnak le Argentínában a Mexikóvárosból érkező repülőgépek, jelentette be az argentin kormány. Ugyanakkor felszólították azokat az utasokat, akik az elmúlt 20 napban érkeztek Észak-Amerikából, hogy vegyék fel a kapcsolatot az egészségügyi minisztériummal, írja a BBC.