Olivér
4 °C
8 °C

Úton van Budapestre Magyarosi Árpád holtteste

2009.04.30. 07:05
A Bolíviában két hete agyonlőtt erdélyi fiatalember földi maradványai Madridon keresztül érkeznek haza.

Szerdán helyi idő szerint délután fél ötkor indították útnak Budapestre a Magyarosi Árpád földi maradványait tartalmazó koporsót a bolíviai Santa Cruz városból, közölte Józsa Mátyás, Magyarország argentínai nagykövete.

A diplomata, aki La Pazból szerdán tért vissza állomáshelyére, e-mailben közölte, hogy Juan Carlos Becerra, a holttest elszállíttatásáról gondoskodó bolíviai ügyvéd az AeroSur bolíviai légitársaság madridi járatával útnak indította a koporsót. A gép előreláthatólag közép-európai idő szerint csütörtök délelőtt 10 órakor száll le Madridban. Az ügyvéd arról nem tudott tájékoztatást adni, hogy a koporsót a spanyol fővárosból melyik járattal küldik tovább Budapestre.

Budapestre várhatóan legkésőbb csütörtökön késő délután megérkezik a koporsó. A Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport honlapjának adatai szerint csütörtökön három járat érkezik Madridból Budapestre: az első 11 óra 40 perckor, a második 12 óra 20 perckor, a harmadik (a Malév és az Iberia közös járata) pedig 17 óra 30 perckor. A két főváros között 2 óra 50 perc a repülési idő.

Magyarosi a hivatalos bolíviai álláspont szerint részese volt a Morales elnök megölésére szőtt állítólagos összeesküvésnek. A bolíviai elnök parancsára bevetett kommandósok április 16-án hajnalban a Santa Cruz-i Las Americas szállodában agyonlőtték a bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert, valamint őrizetbe vették a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Elődöt és a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot. Rózsa Florest családja Santa Cruzban temette el, Michael Martin Dwyer holttestét pedig a múlt héten szállították haza.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?