Pongrác
12 °C
23 °C

Gyújtogatás és robbantás Görögországban

2009.05.12. 07:00
Gyújtogatás történt a görög állami áramszolgáltató két épületénél kedden kora hajnalban Athénban - közölte a görög tűzoltóság. Néhány órával később pokolgép robbant egy bank épülete mellett a görög fővárosban.

A két különböző helyszínen végrehajtott gyújtogatások csak anyagi kárt okoztak, nem sérült meg senki. A tűzben megrongálódott az áramszolgáltató egyik épületének földszintje egy déli külvárosban, illetve károkat szenvedett a társaság öt gépjárműve az északi városrészben.

A tűzoltóság vizsgálja, hogy az - egyelőre ismeretlen - gyújtogatók milyen eszközt használtak. Néhány órával később egy robbanószerkezet lépett működésbe egy főút melletti bank bejáratánál.

Fél órával a támadás előtt egy férfi névtelenül felhívta egy görög napilap szerkesztőségét, és figyelmeztetett a robbantásra. A pokolgép csak anyagi károkat okozott.

Szélsőbaloldali, anarchista csoportok rendszeresen intéznek támadásokat Görögországban az állami hatalom és vagyon jelképeinek tekinthető célpontok, kormányzati épületek, külföldi rendszámú autók ellen tiltakozásul a kormány gazdasági és szociális politikája ellen.