Pokolgép gyilkolt a mecsetben

2009.05.28. 20:05
Bomba robbant egy pakisztáni határ közelében lévő iráni város mecsetjében. A robbanás 15 embert gyilkolt meg, több mint 50 megsérült. A város lakosai között sokan az iszlám szunnita ágához tartoznak, miközben az irániak zöme síita.

Egy robbanás miatt 15 embert ölt meg, mintegy ötvenet pedig megsebesített az iráni Zahedán egyik mecsetjében. (A veszteséglista még nem végleges.) A detonáció vélhetően egy merénylet része volt, amit nem sikerült teljesen befejezni, legalábbis a biztonsági erők egy második pokolgépet találtak a templom közelében. , és hatástalanították.

A Teherántól mintegy 1600 kilométerre lévő Zahedán lakosai között jelentős a beludzs kisebbség van, amelyik Irán többségétől eltérően az iszlám szunnita ágát követi. Ráadásul az ország Pakisztánnal határos részén fekszik, ahol gyakoriak a fegyveres összecsapások az iráni rendőrség és kábítószercsempészek, illetve a szélsőségesek között.

A városban 2007-ben egy az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kapcsolódó csoport egy merényletben megölte az iráni forradalmi gárda 11 tagját. Iránban jelenleg elnökválasztási kampány folyik, a szavazás június 12-én lesz.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport