Kína leállította a külföldi tévéadásokat

2009.06.03. 07:29
A Tienanmen-téri megtorlás 20. évfordulója előtt Kínában blokkolják a külföldi tévéadásokat és nem érhető el a Bing kereső- és levelezőprogram, a Hotmail és a Twitter sem. Hét "terrorista sejtet" számoltak fel a kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen.

A kínai hatóságok cenzúrát vezettek be szerdán a Tienanmen-téri megtorlás 20. évfordulójáról szóló információkra az interneten és elérhetetlenné tették a külföldi televíziókat is a hazai nézők számára.

A kínai internet-látogatók nem tudtak kapcsolódni a Microsoft több szolgáltatásához, köztük a Bing keresőprogramra és levelezőprogramjára, a Hotmailre, valamint a Twitter közösségi portálra. Ezen kívül elsötétítették a BBC kínai nyelvű adását, továbbá a CNN-t és a francia TV 5 Monde-ot is.

Hét "terrorista sejtet" számoltak fel a kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen (Xinjiang Uyghur Zizhiqu), Kasgar városában 2009 első négy hónapjában - jelentette szerdai számában a China Daily című angol nyelvű napilap, a város kommunista párttitkárát idézve.

A híres oázisváros a muszlim ujgur kisebbség egyik bázisa. Csang Csien (Zhang Jian) párttitkár szerint a "terroristákat" külföldi "szélsőségesek" irányították az interneten keresztül és céljuk elszakítani Hszincsiangot Kínától.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM