Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Legalább hatvan áldozat egy iraki öngyilkos merényletben

2009.06.20. 23:45
Hivatalos források szerint 64-en meghaltak és több mint kétszázan megsebesültek Kirkukban, amikor egy robbanóanyaggal rakott teherautó felrobbant.

Legalább 64-en meghaltak és több mint kétszázan megsebesültek egy öngyilkos merényletben, amelyet szombaton az észak-iraki Kirkuk város közelében, egy síita mecset mellett követtek el.

A merénylő egy robbanóanyaggal teli teherautóval röpítette magát a levegőbe a déli imádságot követően, amikor a hívek kijöttek a mecsetből. A mentőalakulatok folytatják a robbanás következtében a környéken összedőlt épületek romjainak az átkutatását, amely még a késő esti órákban is tartott. A kutatásba amerikai katonák is bekapcsolódtak.

A Kirkultól 30 kilométerre lévő Taza településen elkövetett merénylet több mint egy év óta az egyik legvéresebb erőszakos cselekmény volt Irakban.

A merényletet a hatóságok összefüggésbe hozzák azzal, hogy az Irakot megszálló amerikai csapatok a biztonsági egyezmény értelmében június 30-ig kivonulnak a városokból, és a szélsőséges erők megpróbálják aláásni a kormányba vetett bizalmat a biztonság terén.  • Vennék
  • Bankszámla