Újabb szaftos részletek derültek ki Berlusconi titkos életéről

2009.06.22. 12:50 Módosítva: 2009.06.22. 13:16
Mentegetőzik a Silvio Berlusconi rezidenciáira fiatal lányokat szállító üzletember, miközben egyre dagad a botrány az olasz miniszterelnök körül.

Gianpaolo Tarantini bocsánatot kért azért, hogy újabb botrányba keverte a kormányfőt és állítása szerint a lányoknak csupán "dologi költségeit" térítette meg, és Berlusconi ezekről sem tudott. A "dologi költségek" fejenként ezer euróra rúgtak olasz laphírek szerint.

Az ügy akkor robbant ki, amikor az egyik nő, Patrizia D'Addario kiteregette a sajtónak egy 2008. november 4-i fogadás történetét, amit a kormányfő római rezidenciáján, a Palazzo Grazioliban tartott és amelyre állítólag prostituáltakat rendelt.

Harminc nőt akarnak kihallgatni

A bari ügyészség vizsgálja az ügyet. A nyomozás során kiderült, hogy az említetten kívül még legalább négy hasonlóan gyanús "találka" volt, és legalább harminc nő kihallgatására készül a pénzügyőrség.

Ez utóbbi szerv azért kapcsolódott be a nyomozásba, mert a különböző telefonlehallgatásokból kiderült, hogy a találkákon Tarantini ügyfelei kokaint is fogyasztottak, és elképzelhetőnek tartják a hatóságok, hogy egy olyan hálózat nyomára bukkantak, amely a dél-olaszországi kikötővárosból szállította a drogot Róma környékére és Szardínia szigetére.

000T TRDV533376

Versengtek Berlusconi kegyeiért

A fejleményeket még kellemetlenebbé teszik, hogy két érintett nő, a luxusprostituáltként emlegetett D'Addario és Barbara Montereale fényképeket készítettek a palotában - ezeknek egy része meg is jelent az olasz sajtóban - holott az állami objektumnak számít.

Montereale még azt is elárulta, hogy gyakorlatilag sem a Grazioliban, sem pedig a szardíniai Berlusconi-házban, a Villa Certosában nem volt semmiféle ellenőrzés a kapunál. A lányok elbeszéléséből kiderül, hogy voltak a partikon román lányok is, akik versengtek a miniszterelnök kegyeiért. Ezt erősítette meg a La Repubblicának egy harmadik lány, Lucia Rossini, aki szerint csak Tarantininak kell telefonálni ahhoz, hogy e rezidenciákon "kinyíljanak" az ajtók. Már pedig ez a kormányfő és magas rangú vendégei védelmét ellátó biztonsági szolgálat alkalmatlanságát vagy korrumpálhatóságát is felveti - írta a római lap.

A kulturális javak minisztere védi a főnökét

Akad azért, aki kiáll Berlusconi mellett: Sandro Bondi, a kulturális javak minisztere szerint a La Repubblica "veszélyezteti a demokráciát" azzal, hogy "jakobinus hagyományokat követve végső rohamot intézzen egy általa korruptnak és haldoklónak tartott rendszer ellen". Bondi szerint a liberális lap "orvhalászatra emlékeztető botránykampánnyal követ el szisztematikus agressziót egy demokratikusan megválasztott kormány ellen".  • Hírek
  • Hírek