Berlusconi és a volt aktmodell a G8-on

2009.07.07. 15:10
Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök a meztelen fotóiról elhíresült Mara Carfagnát, kormányának eségyenlőségi miniszterét kérte fel, hogy helyettesítse válófélben lévő feleségét a szerdától péntekig tartó G8-csúcson. Az olasz sajtó azt találgatja, hogy vajon megússza-e újabb botrányok és bakik nélkül az Olaszországban rendezett találkozót az utóbbi időben pikáns fotói miatt támadott Berlusconi.

A szerdán kezdődő, Olaszországban tartott G8-csúcs előtt az olasz lapok azt találgatták, vajon ki helyettesíti majd Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök válófélben lévő feleségét. Az utóbbi időben botrányairól elhíresült Berlusconi nem hazudtolta meg magát, és egy korábbi aktmodellt, Mara Carfagnát kérte meg, hogy ugorjon be.

Silvio Berlusconi és Mara Carfagna
Silvio Berlusconi és Mara Carfagna

Így az olasz kormányban egyébként az esélyegyenlőségi posztot betöltő Carfagna szórakoztatja majd péntekig a résztevevő államfők feleségeit, köztük Michelle Obama amerikai és Carla Bruni francia first ladyket, írja a Telegraph.

A G8-országok vezetőinek feleségei szerdán meglátogatják XVI. Benedek pápát a Vatikánban, majd körbejárják az április 6-i olaszországi földrengés által leginkább sújtott L’Aquilát. Nem maradhatnak ki persze a múzeumlátogatások sem, és még az ENSZ élelmezési programjának koordinátoraival is találkoznak.

A 33 éves Carfagna meztelen képeivel és korábbi bikinis naptárjaival elnyerte a Maximtól a legszexibb kormánytag címét. Az egyébként a Miss Italy címért is induló nő 2007-ben már botrányt okozott a Berlusconi családban. Veronica Lario, Berlusconi felesége a La Repubblica címlapján közölt nyílt levélben követelt bocsánatkérést férjétől, aki hosszan ölelgette a mostani esélyegyenlőségi minisztert. A G8-ról hiányzó Lario végül csak 2009 májusában jelentette be, hogy otthagyja férjét, amikor Berlusconit egy 18 éves lánnyal is hírbe hozták.

Kiállt mellette

A Telegraph információi szerint a hetvenkét éves olasz miniszterelnök azért választotta a helyettesítésre a régóta ismert Carfagnát, mert a nő kiállt mellette az utóbbi időkben címlapokat érő botrányos szardínai képek ügyében.

Június elején az El País spanyol napilapban megjelentek az olasz miniszterelnök szardíniai villájában készült partifotók, amelyen félmeztelen és teljesen pucér nők és férfiak – köztük Mirek Topolánek korábbi cseh miniszterelnök – láthatóak Berlusconi társaságában. A botránysorozat azóta is csak tovább kígyózik, előbb a képeket készítő lesifotós ígért további fotókat, majd hétfőn egy negyvenkét éves olasz prostituált mesélte el az El Paísnak, hogy több társával együtt számos alkalommal meghívták a szardíniai villába.

ber451

„A G8-csúcsot nem érintik majd ezek a botrányok – mondta Sandro Bondi olasz kulturális miniszter a The Washington Postnak. – Ezek alaptalan támadások Berlusconi miniszterelnök ellen, és idővel majd alábbhagynak.”

Bakikra is számíthatunk

Az utóbbi időben ugyanakkor nemcsak Berlusconi magánélete, hanem a mostani G8-csúcshoz hasonló nemzetközi találkozókon elkövetett elszólásai és bakijai is emlékezetesek voltak.

Az április elején megrendezett NATO-csúcstalálkozó második napján Berlusconi fél órán át telefonált mobilján, és így végül a katonai szervezet alapításának hatvanadik évfordulóján készült közös fotóról is lemaradt. Korábban Berlusconit a G20-csúcson nevették ki, miután II. Ezsébet rászólt a közös fotózkodás után, hogy miért kellett ordítozva üdvözölnie Barack Obama amerikai elnököt.

A botrányok egyébként nem ártottak különösebben Berlusconi megítélésének. Az olasz miniszterelnök pártja megnyerte az Európa Parlamenti választást, és egy június végén a Corriere della Sera felkérésére készített közvélemény-kutatás szerint Berlusconi munkáját a választók negyvenkilenc százaléka pozitívan ítéli meg, ami csak két százalékkal kevesebb a pucér fotós botrány előtti adatnál.  • Hírek
  • Bankszámla