Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fél évig ült egy palesztin a kijevi repülőtéren

2009.07.07. 12:28
Az ukrán hatóságok beengedik az országba azt a palesztin fiatalembert, aki közel fél éve él a kijevi Boriszpol repülőtér tranzitvárójában.

A 28 éves Mohammed Hizsazi az ukrán bíróság döntése értelmében július 16-án hagyhatja el a repülőtér várótermét, ahol január óta él, mivel vízum hiányában nem engedték be Ukrajnába, ahol a családja várja. A korábban a Krivoj Rog-i Műszaki Főiskolán tanuló, de mulasztás miatt eltanácsolt fiatalembert öt évre kitiltották Ukrajnából, mert nem hagyta el a megszabott időben az országot, ehelyett megnősült, és fivérével vállalkozásba kezdett. A bíróság a kitiltás határidejét méltányosságból fél évre csökkentette, mert Hizsazinak időközben gyermeke született - írta kedden a kijevi Szegodnya című napilap internetes kiadása.

A palesztin fiatalembert az év elején utasították ki az országból, ám a kairói repülőtéren az egyiptomi határőrök nem engedték kiszállni a gépből, így kénytelen volt ugyanazzal a járattal visszatérni Kijevbe. A napjait azóta a repülőtér tranzitvárójában tölti sétálással és nézelődéssel. Élelemre futja a pénzéből, a tisztálkodást és mosást a mosdóban oldja meg, éjszakánként pedig a váróterem valamelyik foteljében hajtja álomra a fejét.

Hizsazi azt állította, hogy az Ukrajnából való kiutasítását a neki 400 ezer hrivnyával (körülbelül 13 millió forintnak megfelelő összeggel) tartozó testvére és egyben üzlettársa intézte el a hatóságoknál. Mint mondta, már alig várja, hogy találkozhasson a feleségével, Valerijával és kislányával, Samirával, akit eddig még nem látott, mert a hozzátartozóit nem engedték be a tranzitváróterembe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!