Leó, Szaniszló
5 °C
17 °C

Fico gerincproblémákkal küzd

2009.07.08. 09:27 Módosítva: 2009.07.08. 09:27
A szlovák miniszterelnök összes programját lemondták, még a kormányülésen sem vesz részt. Fico állapotáról sok találgatás jelent meg a sajtóban, de ő nem reagált a hírekre.

Robert Fico szlovák miniszterelnök gerincproblémákkal küzd, ezért vasárnapig minden programját lemondták - közölték szerdán Pozsonyban.

"Pihennie kell" - mondta Silvia Glendová, a kormányfő szóvivője. Nem árulta el, hogy a kormányfő otthonában pihen-e, vagy valamelyik kórházban kezelik.

Ficonak már korábban is akadtak egészségi problémái, melyek miatt le kellett mondania programjait. A kormányfő egészségi gondjai miatt nem vesz részt a kormány szerdai, az Érsekújvárhoz közeli Bánkeszire tervezett kihelyezett ülésén sem.

fico

Nem beszél az egészségi állapotáról

A felmérések szerint Robert Fico Szlovákia legnépszerűbb politikusa. Egészségi állapotáról nyilvánosan gyakorlatilag sosem beszél, azt állítja, hogy ez magánügy, így a sajtóban minden ilyen esetben különféle találgatások látnak napvilágot. Tavaly februárban influenza miatt mondta le programjait, többnyire azonban munkaképtelenségének okát nem hozzák nyilvánosságra.

A szlovák sajtó korábban arról cikkezett, hogy a kormányfő szívproblémákkal, magas vérnyomással és gerincproblémákkal küszködik. Fico nem kommentálta a találgatásokat.