11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

3 millió euróért engedett el egy túszt az al-Kaida

2009.07.13. 11:50
Hárommillió eurós váltságdíj ellenében engedte szabadon svájci állampolgárságú túszát a minap az Iszlám Magrebi al-Kaida terrorszervezet - írta hétfőn egy algériai napilap. A pénzt néhány napja utalták át, s egy tuareg közvetítőnek adták oda Niger északi részén - írta az el-Habar című arab nyelvű újság meg nem nevezett biztonsági forrásokat idézve.

Werner Greinert a mali hatóságoknak adták át vasárnap, a nyugat-afrikai ország egyik távoli, északi pontján.

A svájci férfit, brit állampolgárságú társát, Edwin Dyert, valamint két nőt, a német Marianne Petzoldot és a svájci Gabriella Burco Greinert január 22-én rabolták el Nigerben. A nőket április 22-én Maliban szabadon engedték. Edwin Dyert fogva tartói azonban június első napjaiban meggyilkolták, miután London elutasította, hogy váltságdíjat fizessen érte.

Algéria bírálja azokat az országokat, amelyek váltságdíjat fizetnek túszul ejtett állampolgáraiért, mert Algír szerint az Iszlám Magrebi al-Kaida terrorszervezet az így megszerzett pénzből finanszírozza az algériai biztonsági erők ellen irányuló támadásait.

Egy biztonsági tiszt kijelentette: a Nyugat képmutató, mert miközben harcot hirdet a terrorizmus ellen, váltságdíjat fizet az elfogott túszokért. Ez nem a legjobb módszer az al-Kaida elleni harcban.  • Hírek
  • Bankszámla