Egész falvakat temetett be a föld Indiában

2009.08.09. 11:13 Módosítva: 2009.08.09. 11:18
Földcsuszamlások pusztítanak Ázsiában: a katasztrófákban majdnem ötvenen meghaltak, sok embert még keresnek.

Földcsuszamlás temetett maga alá több kis települést India északi részén, több mint negyven ember meghalt, közölte a rendőrség.

A heves esőzések miatt kialakult földcsuszamlások három elhagyatott falut temettek maguk alá szombaton Uttarakhand államban. A rendőrség közlése szerint negyvenhárom embert gyakorlatilag "élve betemetett a lezúduló törmelék".

000T TRDel310357

A mentőalakulatok eddig húsz halottat találtak meg, és önkéntesek segítségével keresik a további huszonhárom halálos áldozat holttestét.

Kínában sem jobb a helyzet

A délnyugat-kínai Szecsuan (Sichuan) tartományban, Hanjüan (Hanyuan) megyében csütörtökön egy hatalmas földcsuszamlás elzárt egy folyót, veszélybe sodorva egy folyami duzzasztógátat. Szombat esti adatok szerint két ember meghalt, tizennyolc megsérült, huszonkilenc pedig eltűnt.

A földcsuszamlás kettévágta a Tatu (Dadu) folyót, a Jangce mellékfolyóját. Ha a mederbe zúdult kő- és sárfolyam nem bírja tovább a nyomást és átszakad, a felgyülemlett és szabadon hömpölygő vízáradat veszélybe sodorhatja a Pupukuo (Pubugou) erőművet és a környező településeket. Elővigyázatosságból több tízezer embert kitelepítettek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport