Leó, Szaniszló
4 °C
17 °C

Merkel dekoltázsával kampányolnak

2009.08.11. 21:31 Módosítva: 2009.08.11. 21:31
Pártjának egyik képviselőjelöltje Angela Merkel dekoltázsára építve népszerűsíti magát, berlini válaszókörzetét ellepték a német kancellárt kivágott estéliyben ábrázoló plakátok. Vera Lengsfeld képviselőjelölt szerint a plakátok kiragasztása óta megugrott blogjának látogatottsága. Állítása szerint az akcióról nem szólt előre Merkelnek.

Angela Merkel kancellár dekoltázsát is bevetették a szeptemberben tartott német parlamenti választások kampányában. "Mi többet ajánlunk" - áll Merkel konzervatív CDU pártjának egyik képviselőjelöltje, Vera Lengsfeld választási plakátján, amelyen a képviselőjelölt mellett a kancellár is kivágott estélyiben látható.

vera450

Az előző nyáron már bejárta a bulvárlapok címlapjait a plakáton is látható fotó, amelyik 2008 áprilisában készült Angela Merkelről az oszlói Operaház megnyitóján. A Velvet cikke a témában>>>

Az 57 éves Lengsberg szeptember 27-én nagyon szoros küzdelemre számíthat Berlin egyik hagyományosan baloldali választókörzetében, ezért folyamodhatott a figyelemfelkeltő plakáthoz. Az AFP információi szerint már legalább nyolcszáz darabot kiragasztottak az érintett választókörzetben a plakátból, amelynek elkészítéséhez Lengsberg nem kért engedélyt Merkeltől. "Ez az én ötletem volt, amit meglepetésnek szántam" - mondta az N24 tévének.

A képviselőjelölt állítása szerint az akció bevállt, tizenhétezerrel ugrott meg blogjának látogatottsága, mióta új plakátjai feltűntek Berlin utcáin. Lengsberg szerint ha a kíváncsiak közül csak minden tizedik részletesen elolvassa politikai elképzeléseit, akkor már több emberhez sikerült eljutnia a dekoltázsokkal, mint egy szokványos választási plakáttal.

Nem örültek neki

A CDU nőtagozata ugyanakkor a szexuális utalások miatt bírálta a plakátot. "Már nincs szükségünk ilyesmikre" - mondta Maria Boehmer sajtótájékoztatóján. A párt egyik szóvivője pedig sietett megerősíteni, hogy a vezetést nem értesítették előre a plakát elkészítéséről.

Lengsfeld blogján megoszlottak a vélemények: egyesek viccesnek tartották, míg mások szégyenletesnek nevezték a kezdeményezést. "Milyen szomorú, hogy egy nőnek a melleivel kell felhívnia magára a figyelmet, mivel képtelen okos beszédekre és gondolatokra" - írta az egyik internetező.

Lengsfeld ugyanakkor meglepőnek nevezte, hogy sokan nem képesek humorosan felfogni a plakátját. "Az emberek mindig azért panaszkodnak, hogy a választási plakátok unalmasak. De ha valaki változtat, akkor meg háborognak" - mondta.