Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Börtön jár a szexuális tartalmú sms-ekért

2009.08.12. 15:42
Öt napra rács mögé kerülhet az, aki erotikus tartalmú üzeneteket küldözget mobiljáról Kína Honan tartományában. A szigort a hivatalos indoklás szerint az alpári sms-ek indokolják, de hogy mi minősül megengedhetetlen hangvételnek, arról nem szól a szabályozás.

Börtön fenyegeti azokat, akik szextől fűtött SMS-eket küldözgetnek Kína egy északi tartományában, Honanban. A Kínai Kommunista Párt egy helyi alapszervezete 480 ülést tartott a problémáról, mígnem arra jutott, hogy már egy erotikus tartalmú üzenetért is le lehessen csukni valakit, igaz, csak 5 napra. (Három szexüzenet egyébként jobban megéri, ugyanis ezért a mennyiségért csak 10 nap elzárás jár, igaz, 500 jüan (csaknem 15 ezer forint) bírságot is rásóznak a vétkesre.

A szigort elvileg az alpári szexüzenetek váltották ki, bár feltehetően a csupán finom erotikát sugalló SMS-ek küldőire is ráhúzhatja ezek után a hatóság a szabálysértés vétkét. A rendelkezésről a China Daily című, angol nyelvű kínai napilap adott hírt. Az újság megszólaltatta az utca emberét is, egy 26 éves nő személyében.

"Teljes mértékben a szabályozás mellett vagyok. Nagyon kellemetlen mocskos SMS-eket kapni férfi barátaimtól, de még borzasztóbb idegenektől. Viszont viccnek fogom fel, ha barátnőimtől érkezik ilyen üzenet", mondta a nép hivatalos hangja.