16:00, December 04.
Franciaország 0
Lengyelország 0
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 0
Szenegál 0

Váltságdíjat kérnek az elrabolt teherszállító hajóért

2009.08.15. 17:56
Váltságdíjat követelnek a tulajdonostól az Arctic Sea teherszállító hajóért, amely rakományával és orosz legénységével Finnországból Algériába tartva eltűnt - jelentette be a finn rendőrség.

A hajó máltai zászló alatt közlekedik, tulajdonosaként egyes források a máltai Arctic Sea Limitedet említik, üzletbonyolítóként egy Finnországban működő arhangelszki vállalatot, a Solchartot. Az ITAR-TASZSZ hírügynökség tudomása szerint a legénységet is Arhangelszkben toborozták.

A váltságdíjról szóló hírt megerősítő rendőrségi főfelügyelő nem árulta el, hogy mennyi pénzt kértek, és kik. Csak annyit mondott: elég nagy összegről van szó. További részleteket a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt.

Oroszország a Földközi-tengerről átirányított egy kisebb fregattot a Zöld-foki-szigetek felé, a szigetek környékén állítólag észlelték a járművet. A hajó korábbi információk szerint fát szállít, július 22-én indult el Finnországból, és augusztus 4-én kellett volna Algériába megérkeznie. Egyesek szerint az Északi-tengeren, mások szerint az Atlanti-óceánon veszett nyoma.

A Zöld-foki Köztársaságban akkreditált orosz nagykövet azt mondta, hogy a lehető legalaposabban ellenőrzik és újra ellenőrzik a hajó felkutatásához és azonosításához szükséges adatokat. További információ nem közölhető - mondta.

A Zöld-foki-szigetek védelmi minisztériuma azt közölte a portugál hírügynökséggel, hogy az Arctic Sea-t Sao Vicente szigettől 740 kilométerre északra látták felbukkanni. A vezérkari főnök utasítást adott az ország kikötőinek, hogy ha a hajó esetleg felbukkanna, és üzemanyagot, élelmet vagy vizet akarna vételezni, akkor újabb utasításig ne teljesítsék a kérést.  • Hírek
  • Hírek