Béla
13 °C
27 °C

A volt feleség okozta bosszúból a kuvaiti lakodalmi tüzet

2009.08.17. 12:54
A friss házas férj volt felesége okozta bosszúból azt a lakodalmi tüzet szombaton Kuvaitban, amelyben a legújabb adatok szerint 43-an haltak meg.

A férj 23 éves volt feleségének háztartási alkalmazottja elmondta a rendőrségnek, hogy látta, amint munkaadója leönti a nők és gyerekek esküvői sátrát benzinnel, majd meggyújtja. A volt feleség beismerte tettét, és elmondta, hogy bosszúból tette, mert a férfi rosszul bánt vele - írta az al-Kabasz című napilap. A belügyminisztérium szóvivője csak annyit közölt az állami televízióban, hogy a tettest azonosították, és ő beismerte tettét.

kuwait1

A tűzoltóság parancsnoka elmondta hétfőn, hogy szombat óta belehalt súlyos égési sérüléseibe a tűz két áldozata. Mind a 43 halálos áldozat nő vagy gyerek. Sokakat közülük nehéz azonosítani, annyira megégtek. Volt, akinek az okozta a halálát, hogy agyontaposták. Ötvennél is többen megsérültek a tűzben.

kuwait3

Az új arának nem esett baja, mert ő éppen nem volt a násznép között. Az esküvői vacsorákon a konzervatív muzulmán Kuvaitban a nők és a férfiak külön ünnepelnek, a gyermekek a nők vacsoráján vesznek részt. Az eset a Kuvaitvárostól 50 kilométerrel északnyugatra fekvő Dzsahrában történt, amelynek mintegy félmillió lakosát zömmel törzsi lakosok teszik ki.